VI PÅ BOKBLOGGENom ANN-CHARLOTTE


Vem är hon? Halva jag? Den som gillar att skriva och släpper taget med orden. Den andra halvan lämnade jag långt bort från orden. Det är hon med andra delen av mitt namn som styr och ställer och tar detta med livet på för stort allvar.

Så Charlotte är helt och hållet en bokmal sedan 40 år, vill helst äga ALLA böcker men inser att hon inte har ett jordklot att fylla i sin ägo. Trampar runt bland böcker var helst hon befinner sig, bibliotek, bokhandlare, nätet och loppisar. Ibland ramlar hon över något som berör och stör henne i många år. Böcker som aldrig vill släppa taget om en frusen själ. Kan tala sig blå om det hon älskar, såga annat men alltid med en glimt i ögat. För varför döma ut om hon inte gillar det, lite en som ett Mumintroll nosar hon snällt runt.

För Charlotte älskar orden. Det går inte att komma ifrån. Läser det som berör, läser det som andra säger är bra, men avskyr att följa strömmen så plötsligt händer det att hon i sin hand har det som ALLA läser. Hur gick det till? Frågan hänger i luften utan svar. Kan irritera sig på bokbloggar som höjs till skyarna och som är så seriösa att de inte går att läsa. Det högkulturella gör sig icke besvär om hon får bestämma och befinner sig trots det i soffhörnan med en klassiker i famnen. 

Den halva Charlotte som förirrar sig, smyger omkring, ler stort och njuter av alla ord och tycker att ALLA borde få komma till tals. Vägrar att erkänna att hon gillar romance och att Margit Sandemo har en poäng med sina böcker, för inte vill hon framstå som kiosklitteraturens vän. En motsägelsefull Charlotte med ena foten i det högkulturella och den andra i lyxförpackad kiosklitteratur. Som mer än gärna recenserar böcker på sitt eget lilla vis och rakt ur hjärtat. Det är: JAG - Charlotte.


Här hittar du mina recenserade böcker


om GISAN

Gisan är en äkta boktok. Hon lärde sig läsa vid tre och ett halvt års ålder tack vare en äldre kusins önskan att leka skola ofta. Hennes mamma brukar säga att efter det har det inte gått långa stunder utan att man sett Gisan med en bok i handen. Hon ”bodde” på biblioteket under flera år. Det var så att det blev problem att hitta böcker på ungdomsavdelningen till henne. Så redan vid 12 års ålder började Gisan utforska vuxenlitteraturen. Ännu mer skatter att utforska. Att besöka andra människors hem var extra roligt om det fanns välfyllda bokhyllor. ”När jag blir stor ska jag också ha det så.” tänkte hon. Det har hon också. Trots att Gisan med vissa mellanrum försökt rensa lite bland sina kärlekar.

I tonåren fick intrycksbehovet sällskap av uttrycksbehovet. Många alster hamnade i byrålådan. Ett par dikter publicerades i en lokal tidning och en novell i en samlingsbok. Sen gick det några år då pennan fick vila. Men intrycksbehovet var fortfarande stort. Boksamlingen utökades. Sen växte bloggvärlden fram på nätet och en dag skapades Gisans blogg och där kittlades skrivarnerven igång igen. Två år i rad kom hon med i en poesisamling och blev peppad. Till slut så kom då äntligen hennes alldeles ”egna” bok ut.

Men intrycks- och uttrycksbehovet är långt ifrån mättat. Gisan kommer att läsa och skriva in i det sista. Det är ett underbart sätt att erövra världen utan att fysiskt förflytta sig…

Gisans recenserade böcker hittar du här


om MARLENE

Kanske inte lika boktokig som mina med-recensenter, men då jag väl hittat en bra bok kan jag ofta sluka den. Nu med möjlighet att lyssna istället för att läsa så har det blivit mer av slukande än nånsin. Detta har inneburit ett byte av genrer på senare tid då strävan efter att hitta böcker värda att läsas tvingat mig till att bredda mitt läsande. 
En bra bok för mig ska vara spännande, ha ett bra språk gärna med lite humor men framför allt ska den ge nåt mer mellan raderna än bara ren underhållning.
Jag har hittat en del favoriter både bland böcker och författare men dom skriver inte i den takt som jag läser så det är bara att hitta nya, för dom finns där! Men jag har tröttnat på dussindeckare och vill ha mer av en bok... det kan vara biografier eller om intressanta platser både inom och utanför landets gränser, gärna äventyr med rejäl spänning och kanske lite romantik. Men den ska lämna kvar ett spår i mitt hjärta.... jag vill MÅ GOTT när en bok är avslutad! Sen gillar jag att diskutera en bra bok... (och ibland även en mindre bra)  vilket var anledningen till att jag startade den här bloggen.

Klicka här så hittar du både mina favoriter och vissa andra ;)


om CICCI


Cissi älskar böcker. Lukten av en ny bok! Att få känna att man läst färdigt den! Så underbart fantastiskt så det inte är klokt! Förr läste jag i perioder. Nu läser jag mest hela tiden. Köper böcker begagnat att fylla bokhyllan med och driver även en egen bokblogg.


Jag är 38 år gammal. Boendes i Finspång (Östergötland) med 3 barn och en särbo. Jag pluggar förnärvarande till kundtjänstmedarbetare/receptionist efter att ha varit arbetslös hur länge som helst.


Annars älskar jag att lyssna på musik men mest är det böcker som gäller. Blir superglad när någon ger mig en bok! Blir superarg när någon kastar en bok. Kasta böcker gör man INTE!
Nu har jag även hittat eboken och är nog stammis på dito appen! Där är böckerna billigare och du kan läsa dem direkt du köpt dem! Sedan nu när jag åker buss lyssnar jag även på ljudbok! Mycket underhållande, tiden går även snabbare.


Du hittar mina recensioner om du klickar här
om JOHANNA

Johanna har alltid haft böcker runt omkring sig. Som barn hittade hon på historier från bilderna i boken innan hon kunde läsa själv. Familjen reste mycket och böckerna fanns alltid med som en ständig följeslagare och vän.

Självklart satte detta sina spår. Boken följer med vart än hon går. Då spelar det ingen roll om kön blir milslång eller om bussen blir försenad. Alltid finns det något att förkovra sig i.
Biblioteket har alltid varit en oas för Johanna. En plats att andas in doften av böcker och strosa runt bland hyllorna för att upptäcka nya favoriter. Därför föll det sig också så att hon blev bibliotekarie.

Just för tillfället har hon den lyxen att få jobba mot barn och ungdomar med läsfrämjande verksamhet. Vad bättre jobb finns det än att få locka andra till att finna samma lycka från böcker man själv fått! Och sen att få läsa på arbetstid är få förunnat.

Johanna älskar att få förflytta sig till andra världar, umgås med nya människor när hon själv bestämmer. Vilket bättre sätt då än i böckerna?!

Men livet är ju ändå mer än bara böcker. Förutom böckerna älskar Johanna att umgås med vänner kring brädspel, nybakat och god mat. Hemmet är hennes oas där hon renoverar och gör om titt som tätt. När orken tryter sitter hon gärna och handarbetar eller pysslar framför tv:n.

Meningen som beskriver Johanna: Norrlandsälskande, pysselgalen bibliotekarie som extraknäcker som hemmafru.

Här finner du Johannas recensioner


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...