LÅNA E-BOK

TILL ANDROIDEN

Efter många om och men lyckades jag äntligen få det att fungera. Eftersom jag bor i göteborg så var det naturligt att gå in på göteborgsbibliotekets hemsida för att få information om hur det fungerade. Följde alla krångliga  instruktioner men lyckades inte. Så tittade jag in på Stockholms bibliotek och fann denna enkla instruktion 


Du kan läsa e-böcker från Elib i din Android mobil eller surfplatta om du har operativsystem 2.1 eller högre.
  • Hämta appen Aldiko till din mobil eller platta. Det fungerar med gratisappen.
    Gå in i Aldiko. Välj My catalogs. Klicka på +-tecknet och lägg till adressen till Stockholms webbsida hos Elib:http://www.elib.se/library/default.asp?lib=3
  • Gå till sidan och låna en e-bok.
  • När du hämtar e-boken får du uppmaning om att lägga in ditt Adobe id. Om du inte redan har ett id kan du skaffa ett på: https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm? . Det går också att lägga in ett Adobe id under Settings/Inställningar för Android mobilen/plattan när du är inne i Aldiko.
  • Boken hämtas och du kan börja läsa.

OBS! Vissa mobiler och surfplattor kan krångla. Prova då med Aldiko Premium istället (22 kr)

Det fungerade lätt som en plätt.... bara att gå in och låna direkt från mobilen utan några konstiga vägar mellan dator usb och mobil som ändå inte fungerade.

Obs: Det enda viktiga i instruktionen ovan är om du inte har ett Sthlms-kort så måste du ändra sista siffran i webadressen. Gå till Elib för det biblioteket och se i adressfältet vilken adress som gäller. 
För göteborg gäller  http://www.elib.se/library/default.asp?lib=40

Lycka till /Marlene
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...