När repet brister av Belinda Bauer

Jack och hans yngre systrar sitter kvar i den varma bilen när deras mamma går för att hämta hjälp. Bilen har ohjälpligt stannat och går inte att starta. Barnen leker och värmen blir allt värre. De ser bort mot vägen, där den kröker sig. Men mamma kommer inte. Jack bestämmer att de ska gå och leta efter henne... men hon går inte att finna. Tre år senare vaknar en kvinna av en otäck känsla av att det är någon i huset. Cathrine lycks skrämma bort inkräktaren men när hon återvänder till sovrummet kryper skräcken genom henne. På sängen ligger en kniv och en lapp "jag ska döda dig". Cathrine berättar det inte för någon, hon ringer inte polisen och är omedveten om att hon i den stunden blir indragen i en historia som började för tre år sedan med att en mamma aldrig kom tillbaka.

Historien om Jack, Joy och Merry byggs suggestivt upp och varje kapitel slutar med en hook som för en vidare i berättelsen. Man måste bara läsa en sida till och en till. Hur det slutar? Det får den som läser boken veta. "När repet brister" är en av de bästa kriminalroman jag läst på länge. Det kommer bli fler Belinda Bauer i framtiden läst av mig, jag är bara så ledsen att jag inte upptäckt henne tidigare.

Tack till Modernista som lät mig läsa boken. 

..........................................
Länkar till: , , , , , , adlibris, bokus

1 kommentar:

  1. Jag har gillat allt jag har läst av henne och den här boken står oläst i hyllan :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...