Sidor

"SKALLRA" av Fiona Cummins
När du ser honom är det redan försent… ”Skallra” är skriven av författaren Fiona Cummins som är journalist.  Med ”Skallra” debuterar hon som romanförfattare, som är den första delen i Samlar-serien. Fiona bor med man och två barn i Essex.

En psykopat mer skrämmande än Hannibal Lecter rör sig på Londons gator.  Han lever två olika liv, ett normalt där han är som vem som helst och i det andra är han föreståndare och arvtagare till sin familjs makabra museum.  I sin jakt på föremål till sitt museum kommer Jakey Frith och Clara Foyle i hans väg, de båda har något han behöver. Det blir till en katt- och råtta-lek där Etta Fritzroy, en problemfylld kriminalinspektör och Jakeys pappa spelar en stor roll. Skallra utforskar det mörker som finns i oss alla och ger en inblick i en psykopats hjärna.

Boken är bra, en spännande thriller som kräver starka nerver och att inse att detta bara är fiktion och inte verklighet. Det som känns irriterande är att vänta på fortsättningen, att lämna en bok med öppna svar inte riktigt okej tycker jag.  Vanligtvis läser jag inte thrillers, eftersom jag av erfarenhet har märkt att dessa inte riktigt får ett slut. Smart med tanke på att sälja fler böcker?

Att läsa ”Skallra” var som att stig på ett tåg utan att stanna vid någon station. Det går inte lämna de kidnappade barnen, jag ville veta vad som skulle hända dem. De har det som Samlaren vill ha och vad det innebär är bara mörker. Tar mörkret någonsin slut? Hur avslutar författaren det hon skapat i första boken?  När tryggheten står där, allt är lugnt … då andas mörkret en i nacken.

Läs!!

..........................................
Länkar till: , , , , , , adlibris, bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar