Högriskbegravning av Kennet Ahl


"Åter får vi stifta bekantskap med Kenneth Ahl, huvudpersonen i Grundbulten och Lyftet. I denna bok har Kenneth Ahl blivit gammal. Han har bestämt sig för att lägga av med sitt kriminella liv och att sluta åka fast. Ödet vill annorlunda: efter ett misslyckat rånförsök på Pridefestivalen
döms han till psykiatrisk vård och stängs in igen. Men efter en kort tid på det nya psykiatriska sjukhuset skrivs han ut, nästan som hjälte, efter att ha räddat den besökande sjukvårdsministern från värre dårar än honom själv.
Då hamnar han i korselden mellan konkurrerande begravningsföretag och ett skrupelfritt motorcykelgäng."


Det var många år sedan jag läste Grundbulten och Lyftet. Kan inte påstå att jag kommer ihåg handlingen över huvud taget. Bara att jag tyckte att de var bra. Så jag tvekade aldrig att låna hem Högriskbegravning när jag fick syn på den i en hylla på biblioteket häromveckan. Det behövde jag inte ångra. Det blev en angenäm läsupplevelse med en hel del humor. Det kändes som boken är lite besläktad med "100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann". Lite lagom overkliga händelser som driver handlingen framåt. Med glimten i ögat får författaren mig att både le och skratta under tiden jag läser. Det är en lättsam bok att fördriva tid med.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...