Vita spår av Emelie Schepp

"Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det."


Det här är andra boken om Jana Berzelius. Spänningen som fanns i första boken infann sig snabbt även i denna. Jag hetsläste boken från pärm till pärm. Jag ville komma fram till upplösningen av fallet med kvinnan som dött på tåget lika mycket som jag ville veta mer om Jana. Hon är en komplicerad person som jag som läsare har blandade känslor för. De blandade känslorna gäller inte för boken. Boken är mycket bra. Lika bra som den första och jag ser redan fram emot att få läsa fler böcker om Jana Berzelius. Jag skulle bli mycket besviken om det inte blev fler...
..........................................

1 kommentar:

  1. Läser denna (eller rättare sagt, lyssnar) Bra bok men gilladr nog den första bäst, lite för mycket upprepningar men supernyfiken på hur det ska gå för Jana i hennes förhållande till fadern :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...