Polarnatt av Frida Skybäck

"Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?
Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut …"

   För ett par veckor sen landade den här boken i min brevlåda. Då det är del två i en serie om systrarna Stiernfors var min tanke att jag skulle se till att läsa första delen innan jag öppnade den här. Men så blev inte fallet. Då jag en kväll var "mellan två böcker" så var det Polarnatt som lockade mest av alla böcker här hemma. Behållningen uteblev inte...
   Det är med stor inlevelse som Frida Skybäck skriver om de tre systrarnas liv. Cecilias kamp i sitt äktenskap med den mycket osympatiske, för att inte säga elake, Jacques. Hon växer verkligen med uppgiften. Kärleken som är en bristvara i äktenskapet finner hon istället på annat håll. Elisabeth i sin tur strävar mot äktenskap. Deras moder är mycket mån om att få Elisabeth gift både för familjens anseende och ekonomi. Den tredje systern Amelie får vi inte följa så mycket i den här boken. Hon känns inte lika intressant som de båda andra systrarna så det är inget jag saknar. Trots en hel del mörker i boken så känns boken hemtrevlig på något vis. Jag får känslan att författaren tycker mycket om sina huvudpersoner. Jag ser med spänning fram emot nästa del i sviten.
   
 
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...