Himlen bar inga moln av Doris Dahlin


Jag är bokmal. Jag kan inte sluta läsa. Det finns inte på min agenda att jag skulle lägga ifrån mig en bok. Till varje pris vill jag ta mig igenom. Denna gång gick det inte riktigt som jag tänkt mig. ”Himlen bar inga moln” råkade komma in i en tid då jag inte hade tålamod för en långsam handling, där jag stressade igenom varje mening tills det tog stopp. Jag kom inte långt i denna bok. Det är inte författarens fel. Det är mina tankar, känslor och lust som försvann någonstans halvvägs. Jag tror denna roman om Maria, Britt-Inger och Tove behöver en läsare som tar sig tid. Som njuter av varje ord och tar till sig det som Maria upplever som återvändare till de norrländska skogarna. Att återvända till det som var en gång, är alltid svårt. Jag vill verkligen veta hur det går för Maria och hennes barndomsvän Britt-Inger, lyckas Maria även lösa upp knutarna mellan Britt-Inger och hennes dotter Tove? Jag vet inte i nuläget. Jag inser att den här boken behöver en läsare med tid och tålamod. Det var inte min tid för denna bok nu. Det har hänt mig förr att jag påbörjat böcker lagt dem undan och sedan återvänt och älskat boken från första sidan till den sista. Det är nog så med ”Himlen bar inga moln” jag kommer att återvända. Hur ska jag kunna leva med att inte få veta hur det gick?

”Himlen bar inga moln” är en relationsroman om den framgångsrika författaren Maria som återvänder till sin barndoms stad i Norrland. Där har barndomsvännen Britt-Inger blivit kvar, gift sig och fått dottern Tove. Tove har dragit sig undan, till sitt eget mörker. Det är mest tyst mellan Britt-Inger och hennes make Bengt. Britt-Inger ber sin vän Maria om hjälp, att nå fram till dottern. Besöket blir inte alls som de tänkt. De outredda finns där mellan dem. Kan man återvända? Eller ens lämna något bakom sig?

”Himlen bar inga moln” är en berättelse om vänskap, kärlek, övergrepp och skam. Hur det formar våra relationer och hur historien kommer ikapp oss tillslut.

Jag tycker du som har tid och lust att läsa långsamt med eftertanke ska göra det. Jag ska det. När min tid tillåter ett långsamt läsande. Det gör det inte just nu.

..........................................
Länkar till: , , , , , , adlibris, bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...