Sanning med modifikation av Sara Lövestam

"Privatdetektiv. Kontakta mig om polisen inte kan hjälpa dig.
Det är obehagligt att ens nämna polisen, men Kouplan måste göra det för att få rätt kunder. Han måste ha pengar och han vägrar att diska en enda tallrik till på Azads grill.
Julia är borta. Ena sekunden höll hon Pernillas hand, i nästa ögonblick var hon försvunnen. En kvinna med andra erfarenheter skulle ha gått till polisen. För Pernilla är det inte ett alternativ.
Kouplans jakt på kidnapparen leder honom in i Stockholms undre värld, men samtidigt är det något med Pernillas förflutna. Vad gör man när sanningen, som den först ser ut, visar sig vara något helt annat?"


   Äntligen!!! Som jag hade längtat efter att få sätta tänderna i ännu en bok av Sara Lövestam. Den här gången bjuder hon på en deckarroman. Det kanske inte är ett begrepp egentligen?! Men det är ingen renodlad deckare. Det är dock en hel del ingredienser som gör att den är åt deckarhållet. Samtidigt är det en relationsroman tycker jag. Ja det här med etiketter på böcker kan vara svårt. Jag är egentligen lite emot det här med att så mycket måste sättas etiketter på hela tiden. Böcker, saker, händelser, människor ja allt ska ju helst stoppas in i fack idag. Till vilken nytta frågar jag mig.
   Det som fascinerat mig tidigare i Sara Lövestams böcker är personskildringarna och relationerna (Utom då Grejen med verb förstås. Den fascinerade mig på annat sätt.) mellan personerna i böckerna. Så är det även i denna bok. Jag var glad redan innan jag öppnade boken av att veta att det kommer fler böcker om Kouplan. Efter att jag hade läst klart boken var jag om möjligt än mer glad över detta faktum. Jag kan knappt vänta på att få lära känna Kouplan mer. Speciellt efter tvisten på slutet. Den såg jag inte komma.
   Jag är så glad att Sara Lövestam skriver och publicerar böcker i den takt hon gör. Men jag önskar ändå att hon skulle släppa fler böcker oftare. Hon är en sån författare som jag önskat att jag upptäckt då hon redan skrivit minst en 20-30 böcker. Hennes bredd, språk och personlighetsskildringar triggar mitt intresse väldigt. Hon är en av mina absoluta favoritförfattare.
   Här kan ni läsa om vad Ann-Charlotte tyckte om Sanning med modifikation...
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...