Kärleken skär djupa sår av Helena von Zweigbergk

"På kvinnofängelset sitter den unga Tanja, dömd till ett långt straff för narkotikasmuggling - ett brott som hon säger sig vara oskyldig till. Hon är förtvivlad och söker hjälp hos fängelseprästen Ingrid. Men bakom hennes oskyldiga yttre anar Ingrid något annat, långt mycket farligare ? Är Tanja verkligen den hon utger sig för att vara? Och varför blir Ingrid hotad när hon kontaktar människor i Tanjas omgivning?Tillvaron ter sig alltmer skrämmande för Ingrid och hon dras in i ett ondskefullt spel som utsätter såväl henne själv som andra människor för livsfara. Och bit för bit blottläggs det psykologiska spelet mellan människor som både älskar och hatar gränslöst." 

Helena von Zweigbergk har ännu en gång skrivit en bok som var mycket svår att lägga ifrån sig när jag väl börjat läsa. Det är stora frågor och mycket spänning som huvudpersonen Ingrid får att brottas med. Både på grund av sitt jobb och sitt privatliv. Jag kom på mig själv att sitta på helspänn emellanåt då jag läste. Det var som om handlingen kröp under skinnet på mig. Författarens personskildringar gör att det är lätt att känna med personerna.
Nu är jag sugen på att leta rätt på fler böcker av Helena von Zweigbergk. En del har jag läst men tack och lov finns det fler att sätta tänderna i.


..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...