Hjärta av is av Ingrid Kampås

"Vad formar en människa till att bli den hon är? Vilka sorger kan ligga dolda bakom den yttre mask vi alla bär? Oförrätter som en dag kan bryta igenom fasaden och få ödesdigra resultat.
När distriktssköterskan Mari en frusen oktoberdag åker till sitt arbete på vårdcentralen i Sundsby har hon ingen aning om vad som väntar henne. Hon tror att besöket hos den rullstolsbundna patienten Vera är rutin, men det innebär istället upptakten till en räcka händelser som har sin bakgrund i något som skedde för länge sedan. Samtidigt pågår inom henne en konflikt, hennes känslor för den gamle barndomskamraten och numera närpolisen Åke brottas med hennes krav på lojalitet mot sin döde man."

   Ingrid Kampås var en ny bekantskap för mig. Den här boken har stått i min hylla några år utan att lyckats locka mig att ta fram den och läsa den. Ibland kan det göra att det tar emot lite extra att välja en bok. Men oftast förstår jag inte varför jag väntat så länge när jag väl börjar läsa böckerna. Så var det också med denna. Jag blev snabbt fast i handlingen och inom ett dygn var boken utläst.
   Språket i boken kombinerat av de intressanta relationsdramerna som utspelar sig i boken gjorde den mycket bra. Spänningen är hög och funderingarna kring gärningsmannen/männen är många. Blandningen av spänning, kärlek och tragik  är välkomponerad. Som en riktigt mustig gryta med mycket smaker och en väldigt fin eftersmak...
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...