Projekt Rosie av Graeme Simsion

"Don Tillman är 39 år gammal och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än. Han ser bra ut men har aldrig riktigt passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt fru – ett mycket grundligt frågeformulär – som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv.

Rosie Jarman gör allt detta. Hon är även spontan, smart och snygg, jobbar som bartender och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Eftersom han är professor i genetik kan han hjälpa henne i sökandet efter hennes biologiska pappa. Och ju mer Don engagerar sig i Rosies jakt, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Hon drar ut honom ur hans trygga men trista tillvaro och han börjar förstå att man inte kan hitta kärleken med hjälp av vetenskapliga tester."


Den här boken är helt underbar. Jag fick överta den efter en vän som tyckte mycket om den. Don Tillman fick snabbt en plats i mitt hjärta. Det var mycket igenkännande för mig även om jag tack och lov aldrig varit så uppstyrd av rutiner som han är. Men han lyckas jobba väldigt bra med att hålla det i schack och till och med ändra på en hel del av hans schema för Rosies skull. Detta trots att hon egentligen är helt fel för honom. Boken är både rolig och tänkvärd. Jag tror att om man inte känner igen sig själv i Don så finns det garanterat en eller ett par i omgivningen som påminner om honom.
..........................................

1 kommentar:

  1. Fick mej att direkt tänka på en av mina favisar med namnet Rosie i titeln "cider med Rosie" Så den här hamnar med bestämdhet i ska-läsa-listan :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...