Modingarna och alfabetet - en underbar ABC bok

Fick den underbaraste sötaste lilla boken i brevlådan igår av författaren till boken Annelie Salminen... hade tänkt vänta med att recensera den tills jag hade delat den med mitt lilla barnbarn på 3 år, men nånting säger mig att detta är den mest perfekta alfabetsbok jag hållit i mina händer (har jobbat många år med barn) så här kommer mitt omdöme.

Den är väldigt enkel med små ramsor och mycket bild, med de söta färgstarka Modingarna som jag tror ett barn kan sitta och "läsa" och leta efter bokstäverna samtidigt som barnet upprepar ramsan. Längst bak i boken finns även rörelser till ramsorna för att även använda motoriken tillsammans med stavelser och rim. Men det är så mycket mer. Här finns en CD-skiva med ramsorna  tonsatta, svartvita bilder som kan printas ut för att färgläggas och dessutom på teckenspråk i flera versioner. Tänk dig att ditt barn kanske kan "teckensjunga" den för en förskolekompis. 

Som om det inte var nog så finns det även en app baserad på boken där man kan "leka" ännu mer med bokstäver, ramsor och få belöningar.  Ett minus bara... endast för paddor och mobiler med ett "i" framför. Hoppas verkligen att appen utvecklas på andra plattor och androider. Klicka här för att se en trailer

Det finns även en lång affisch med alla bilderna som går att beställa från förlaget för att sätta upp i ett barnrum eller förskola. Här (http://www.asforlag.se/product/modingarna-och-alfabetet) hittar du boken, afischen och 2 st olika förskole-paket.

Jag kan inte annat än rekommendera denna bok till både förskolor och föräldrar... och framförallt mor- och farföräldrar *hihi* Ett noga och väl genomtänkt arbete av Annelie Salminen som är väl värd de priser hon fått. I sin enkelhet så otroligt välarbetat. Massor av kul väntar den som investerar i denna bok (som är sååå mycket mer än "bara" en bok) och i de barn som är vår framtid!

Till sist... en önskan till författaren: en likadan bok med siffror skulle sitta fint :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...