Bara vanligt vatten - Kajsa Ingemarsson

Efter att ha läst Små citroner gula blev jag lite nyfiken vad mer Kajsa Ingemarsson hade att bjuda på. Denna bok lät intressant (Gisan har också läst och recenserat den här) så den fick det bli. 

Stella Friberg är en framgångsrik författare med det mesta av vad man kan önska sig av vanligt lyx. Dessutom en pojkvän utöver det vanliga, tv-stjärna och svärmorsdröm... livet borde vara perfekt. Om det inte vore för den där vattenläckan i badrummet som måste fixas, och detta just nu när hon behöver koncentrera sig på sin 10:e och sista bok i serien om Franciska Folke. Plötsligt blir Stellas liv inte så avundsvärd, pengarna och framgången hindrar inte hennes liv att förändras och ställas på ända. 

Personligen blev jag väldigt irriterad på den här Stella och hennes attityd som när allt kommer omkring och saker blir tuffa beter sig som en riktig "bratt" men som sagt hon är ju bara en vanlig människa trots sin framgång. Att göra henne till författare och på så sätt i princip klämma in 2 böcker i en var ett intressant drag av Kajsa och jag önskar nästan att det fanns 10 böcker om Franciska Folke. 
I övrigt gillar jag  Kajsas sätt att skriva, verklighetsnära och enkelt med lite humor. Ungefär som en kompis som skvallrar lite om någon annans liv där man sitter med öronen på skaft och säger "vad hände då", "vad gjorde hon då", "berätta mer", "nähä-det menar du inte" 
Trots att mycket kunde förutses fanns det saker som man verkligen höjde på ögonbrynen för och tanken på "hur ska detta sluta väl" fanns där ända till sista stycket. Sen kan man ju inte låta bli att undra om Ingemarssons väg till berömdhet som författare kantats av liknande händelser.

Sitter just nu och funderar på om jag ska säga att detta är en feel-good bok... tror nog att jag gör det för det infinner sig en sån känsla när boken är färdigläst :)

Jag kommer onekligen att läsa mer av Kajsa Ingemarsson, däremot började jag 2 ggr lyssna på "Någonstans inom oss" som jag verkligen trodde skulle va något för mig, men det funkade bara inte. Tyvärr.

..........................................

2 kommentarer:

  1. Jag gillar henne inte. Har försökt läsa, endera passar hennes böcker inte mig eller så är det jag som var i fel andetag då jag försökte med Små Citroner gula - jag har också hennes självhjälpsbok men där tror jag det mest beror på att jag köpte den i pocket och då försvann säkert mycket bra i den upplagan. Inga foton är med och som jag har förtstått de är dessa en stor del av bokens innehåll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror faktiskt jag kan förstå dej Ann-Charlotte för det finns något som inte slår an hundra % hos mig heller, för min del handlar det om hur enkelt det på nåt sätt löser sig för huvudpersonerna... allt går liksom deras väg trots ojämnheter på vägen dit och tyvärr är det ju inte alltid så i verkliga livet... men ändå gillar jag Kajsas sätt att skriva ;)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...