Sthlm Confidential av Hanna E. Lindberg

"Lennie Lee är fotografen och grabbtidningsgurun som kämpar mot en upplaga i fritt fall. Tiden tycks ha sprungit ifrån honom när han får i uppdrag att fixa århundradets fest åt en skum affärsman. Pengarna räcker för att lösa alla hans problem - om han överlever.

Solveig Berg är en ung journalist som efter ett snedsteg hamnat i kylan. Hon är bränd i branschen. Ingen vill förknippas med henne. Tomheten och ensamheten väcker svarta minnen till liv och hon gör vad som helst för att komma tillbaka.
Kalju Saagim skulle kunna leva gott på sina leveranser till Stockholms nya finkrogar och gastropubar. Allt hade varit bra. Om det inte var för oron som gnagde. När en känd glamourmodell hittas död korsas deras vägar." 

För ett par veckor sedan kom ett mail med en förfrågan om jag var intresserad av att läsa den här boken. Jag tycker att det är roligt med nya författare så det var inte svårt att säga ja till det. Boken kom i förrgår. Då hade jag lite kvar i en annan bok så jag började med Sthlm Confidential igår...och avslutade den igår. Egentligen behöver jag väl inte skriva mer än så. Den var mycket bra.
Författaren beskriver en värld där jakten på kärlek och bekräftelse är stor. Det känns som personerna i boken lever ett mycket hetsigt liv. Jag kunde känna hur min egen puls ökade av att leva mig in i deras liv.
Jag blir som alltid imponerad av hur skickligt en del författare låter händelser och mysterier förgrena ut sig för att sen låta alltihop mötas i ett mer eller mindre oväntat slut. Hur håller de isär allt innan de får ner det på pränt. Det är en gåta för mig. 
Sthlm Confidential är en bok jag varmt rekommenderar. Nu får jag vänta otåligt på att Hanna E Lindberg ska komma ut med sin nästa bok. För med en sådan skrivartalang så är det självklart att det kommer fler (hoppas jag)...


..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...