Stalker av Lars Kepler

"Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne...

För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.

Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord."


Usch och fy så bra den här boken var! Ja så skulle jag kunna sammanfatta min upplevelse av Stalker. Det var lätt att komma in i handlingen. Jag fastnade rejält efter bara några sidor. Sen var det som att den kröp under huden på mig. Jag var extra glad att jag bor i lägenhet för annars hade det varit svårt att släppa känslan av att vara förföljd som infann sig under lässtunderna. Med en massa obehag  vände jag blad efter blad och försökte komma på vem som var förövaren. Det var ett mycket bra upplägg som gjorde att det, i alla fall för mig, var mycket svårt att komma underfund med.
När jag så hade läst ut boken infann sig en blandad känsla av lättnad och besvikelse. Det är svårt att ta upp en ny bok efter en så intensiv läsupplevelse.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...