Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv av Robin Sharma

"En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med "the Sagers of Sivana". Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John."

För ett par år sedan läste jag Vem gråter vid din grav av Robin Sharma. Den fick mig att köpa även den här boken. Men av någon anledning blev den här boken kvar oläst i bokhyllan fram till strax före jul. Då var det som att det var dags. Jag la den vid sängen i väntan på att pågående bok skulle ta slut. Så öppnade jag den och började läsa. Från första till sista sidan har den fyllt mig med ett välbefinnande och en känsla av nyfikenhet på livet. På ett kravlöst sätt känner jag att jag får med mig tips och idéer om hur jag kan må bättre och få ett bättre liv. Inte för att jag tycker att jag har ett dåligt liv nu. Men allt kan förbättras. Jag blir åter påmind om hur stark tankens kraft är. Boken har fått mig att reflektera och inspireras. Det är en sån bok som jag kommer komma tillbaka till. Kanske inte nödvändigtvis läsa om från pärm till pärm utan mer öppna och läsa det kapitel som för dagen lockar mest...
..........................................

4 kommentarer:

 1. Har sneglat på denna bok några gånger men titeln lockade mej av nån anledning inte. Och där ser man... man ska inte alltid bara se till det yttre :) för det här låter precis som en bok jag skulle kunna älska och kommer defenitivt att leta rätt på den igen :)

  SvaraRadera
 2. Marlene: Jag ska definitivt leta reda på fler böcker av honom. De två jag har läst har lämnat stort avtryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken av de båda du läst rekomenderar du mig att börja med?

   Radera
  2. Eftersom den här är färskast för mig så blir det denna. Den andra boken kan man ha på gång samtidigt som en annan bok. Läsa några sidor om dagen och smälta dem.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...