Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna av Malala Yousafzai, Christina Lamb

"När talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva. Bokens titel är svaret på den fråga talibanerna ställde då de klev på bussen: Vem är Malala?"

Vilken bok! Eller snarare vilken tjej! Ja inte är det konstigt att hon har fått Nobels fredspris. Att i så unga år uträtta så mycket för sig själv, andra människor, ja hela världen. Det är fantastiskt! Att finna modet och kraften. Att leva under de förhållanden som hon och hennes familj tvingas göra. Det går inte att sätta sig in i trots denna bok. Det går inte att ta in hur man överlever i ett sånt samhälle. Boken är både skrämmande och intressant. Jag tycker att det är mycket välskriven och "lättläst" trots det tunga ämnet. Jag hoppas att Malalas önskan om att en dag kunna återvända till sin dal en dag blir verklighet...
..........................................

4 kommentarer:

 1. oj oj oj, vilka böcker du har läst. Denna finns också i min plan att läsa, känns som ett måste än mer efter ditt omdöme Gisan. Tack för det :)

  SvaraRadera
 2. Marlene: Ja den här boken är nästan ett måste. Både för att det är viktigt att se "nyhetsrubrikerna" från en annan synvinkel. Men också för att boken är mycket bra. En fantastisk läsupplevelse har du framför dig :-)

  SvaraRadera
 3. Har tänkt läsa den här länge, men har aldrig riktigt fått tillfälle. Bra rescention!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du får tillfälle till det. Tack!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...