"Flickan med snö i håret" Ninni Schulman


adlibris
Det är en isande kall nyårsafton. Sextonåriga Hedda Losjö ska på fest säger hon. Tillsammans med sin bästa vän. Hemma går hennes föräldrar varandra på nerverna. De firar nyår med vänner.  Hedda kommer inte hem. Poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord. Det visar sig snart att den skötsamma Hedda levt ett dubbelliv.

Journalisten Magdalena Hansson flyttar efter skilsmässan hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils. Hon vill ge sin son en lugn uppväxt på landet. Hon engagerar sig känslomässigt i fallet Hedda. Hon inser att den fridfulla hembygden inte är så fridfull som hon trott. Många bär på hemligheter de helst vill dölja.

Jag blev fångad från första ordet och älskar att alla blir misstänkta från början. Den kalla vinterns känsla av fara löper som en vit tråd genom sidorna. Det är skön rysning att ana vem som är mördaren och samtidigt inte veta. Hedda Losjös mamma som gömmer sin oro genom att sova bort tiden. Pappan som gråter, men är han så orolig som han vill påskina? Vem är pojkvännen? Varför är Hedda tillsammans med en mycket äldre man? Varför har hon inte berättat för föräldrarna? När en flicka hittas mördad i en jordkällare, är det verkligen Hedda? Så småningom rullas en historia om svek och människorov upp. Hur detta kan hända i en liten ort som Hagfors står Magdalena handfallen inför. Hon vill ha sina scoop.  Magdalena utsätter inte både sig utan även sin sexåriga son för fara, hon anar inte vad människor är kapabla till.

”Flickan med snö i håret” låg en tid på min hylla innan jag tog tag i den. Tråkigt nog har det varit så sista tiden att läsningen kommit i andra hand för mig. Jag saknar orden. Jag har haft svårt att finna den där riktiga pärlan, som är värd att lägga tid på.  Vilket gör att jag börjar på en bok och lägger den åt sidan. Jag hittade tillbaka. Jag kan varmt rekommendera dig att läsa Ninni Schulman.

..........................................

2 kommentarer:

  1. Denna har stått länge i min hylla. Borde kanske ta och läsa den snart. Många verkar ju gilla den väldigt mycket :)

    SvaraRadera
  2. Som alltid en härlig recension när du har skrivit. Hoppas att du hittar tillbaka till böckerna och finner tiden.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...