Felicia försvann av Felicia Feldt

"Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan.
En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad." 

Den här boken köpte jag ganska snart efter att den kommit ut. Av någon anledning blev den en av böckerna som blev stående ett bra tag i min bokhylla. Kanske för att de gånger jag tagit den för att läsa har varit osäker på om jag varit i rätt sinnesstämning. Om man nu kan vara i rätt sinnesstämning för den här boken.
Jag är övertygad om att vi är många som har synpunkter på våra föräldrars agerande under vår barndom. Men det här är hemskt. Jag lider med Felicia på många sätt. På grund av all otrygghet och alla övergrepp. Men också för att hon inte har sina syskon med sig då det verkligen gäller. Då de tillsammans bestämt att de måste prata med mamma om att de inte mår bra av det som händer. Men vid konfrontationen med mamma så står hon där själv med sina/deras åsikter. 
Jag är mycket tagen efter att ha läst boken. Det var någon mening med att den skulle få stå i hyllan och mogna. Den är dock väl värd att läsas. Mycket välskriven och "lättläst" trots sitt tunga innehåll.

Här har Ann-Charlotte recenserat den här boken.
..........................................
Länkar till: , , , , , , adlibris, bokus

3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...