Mina älskade av Pernilla Lindkvist

"Isabelle och Sebastian lever det perfekta familjelivet i Stockholms innerstad. Sebastian med eget företag i Skatteskrapan och Isabelle som lycklig hemmafru. 
En dag händer det som inte får hända, Isabelle försvinner spårlöst i en båtolycka och efter flera veckors sökande utan att hitta någon kropp fastslår man att hon troligtvis är drunknad. Men verkligheten visar sig vara en helt annan." 

Det är mycket sällan jag läser böcker som jag tycker är dåliga. De flesta ligger från bra till mycket bra på skalan. Men så ibland dyker de där alldeles fantastiska böckerna upp. Den här boken tillhör dem. Jag tvingade mig själv att inte läsa för långa stycken i taget för att den inte skulle ta slut alltför fort.
Jag tycker mycket om författarens språkbruk. Det flyter fram på ett sätt som tilltalar mig. Själva storyn är mycket bra i sig. Men den känns lite som toppen av ett isberg. Jag läser så mycket mellan raderna som gör boken så innehållsrik. Trots det sorgliga innehållet känns boken väldigt vacker. Jag hade nästan önskat att det skulle vara ett lite mer ouppklarat slut så jag kunde se fram emot en andra del. Men jag hoppas och tror att Pernilla Lindkvist kommer att leverera fler underbara böcker. En sådan penna får inte ligga orörd...
..........................................

1 kommentar:

  1. Kul med en debut som kan ge så mycket mellan raderna, så hoppas verkligen det kommer mer. Ska ta och läsa denna snart :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...