Den stumma flickan - Hjorth och Rosenfeldt

Det är helg, hela familjen är hemma. I vardagsrummet sitter familjens son och tittar på tv när det plötsligt ringer på dörren... mamman öppnar dörren... i nästa sekund hör han en hög knall och det låter som om någon faller omkull... 
Hela familjen hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in och inser så småningom att det finns ett vittne till mordet på familjen.  Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Mer vill jag inte avslöja för att inte förstöra spänningen (vill du veta mer så kan du kolla in på bokus eller adlibris) som de båda författarna lyckas bygga upp så skickligt och svaren låter vänta på sig.

Själv visste jag inte mer än titeln som lät intressant och inte förrän jag kommit in i boken kände jag igen huvudpersonerna från Fjällgraven som jag tidigare lyssnat på. 
Detta är författarnas 4:e bok om psykologen Sebastian Bergman som samarbetar med polisen för riksmord. Inläsare Niklas Falk gjorde ett storartat jobb. 
Jag är ingen fan av dessa serie-kriminalromaner och försöker undvika dom med några få undantag. Sebastian Bergman och hans kollegor är inget undantag. Deras komplicerade relationer och i mitt tycke smått psykotiska leverne intresserar mig inte ett dugg... men resten av denna historia ligger på högsta spänningsnivå. Inget verkar vara lämnat åt slumpen och när du tror att upplösningen och slutet är där, så kommer ytterligare några kapitel och förändra allt.  Så tyvärr är jag nog fast trots allt och får väl följa denne Sebastian några gånger till ;)

..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...