Himlen är alltid högre av Jonas Moström

"Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala.

En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare ett fall som aldrig fick sin förklaring.

Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra?
Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer."


Så var Jonas Moström tillbaka med en ny bok. Ska villigt erkänna att jag inte var helt nöjd med att det var en ny huvudperson. I böckerna om kriminalkommissarien Johan Axberg så vet jag ju att jag tycker att han skriver bra. Men jag hade inte behövt fundera. Den här boken är ännu bättre än alla föregående böcker han skrivit.
Spänningen är ständigt närvarande i stort sett från första sidan. Jag tror aldrig att jag har misstänkt så många i en bok som jag gjorde i denna. Den som till sist visar sig vara skyldig hade jag mina aningar om ett litet tag. Men jag intalade mig att det var för långsökt. Men tydligen inte...
Jag hoppas verkligen att det kommer komma många fler böcker om Nathalie. Slutet på den här ger en stark känsla av att nästa boks handling redan fanns i huvudet på Moström när han skrev denna.
..........................................

1 kommentar:

  1. Jag tror jag får ge denna en chans då. Har inte gillat de andra böckerna så är jättemycket, men detta låter ju bättre då :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...