Den oskyldige - Harlan Coben

Harlan Coben har gjort det igen... och ja, jag vet att jag upprepar mig men denne författare fångar mig varje gång totalt i en spänningsfull roman med sin förmåga att skildra hur människor fungerar och tänker i livets olika situationer. 

Denna gång är det unge Matt som hamnat på fel plats vid fel tillfälle när han försökte avstyra ett ungdomsbråk. Nio år efter avtjänat straff i fängelse för dråp börjar hans liv se ljusare ut.  Matt väntar barn med sin älskade Olivia och det går bra på jobbet vid en advokatfirman. Han och Olivia tänker t.o.m köpa hus i den lilla stad där "olyckan" hände för så många år sen. Men har de inblandade glömt och förlåtit?
Världen rämnar då han får ett underligt videosamtal på sin mobil. Skärmen visar en suddig bild av hans fru Olivia och en man i en prekär situation. Så småningom inser han också att någon förföljer honom. Han kontaktar privatdeckare Cingle Shaker för att få hjälp.

Så hittas en Nunna mördad  i samma veva som Matts förföljare påträffas död. Misstankarna faller på Matt, en tidigare fängelsekund. Mordutredare Loren Muse får ta hand om fallet men det är så komplicerat att FBI kopplas in. Men FBI-agenternas underliga beteende gör henne misstänksam. Är de där för att hjälpa eller för att vilseleda?


Både Loren Muse och Cingle Shaker är två karaktärer som finns med i andra böcker av Coben. Personligen gillar jag att känna igen karaktärer i storyn men de inte är huvudpersoner. Det skapar ett igenkännande.

obs. mina första rader gäller dock endast hans fristående böcker, dom med Myran Bolitar intresserar mig inte nämnvärt även om dom också är bra.

Vill du läsa vad som skrivits om Haraln Cobens böcker så klicka här

..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...