Den man älskar av Mari Jungstedt

"En blek aprilsol kryper långsamt över det gamla stenbrottet i Bunge på norra Gotland där mäklaren Sanna Widding har hittats död. Några kilometer därifrån ligger en anrik kalkstensgård som hon fått i uppdrag att sälja. Men försäljningen väcker starka känslor i ägarfamiljen och snart stiger djupa och mörka hemligheter upp till ytan. 
Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka efter sin sjukskrivning och kastas genast in i en omskakande mordutredning. Tillsammans med kollegan Karin Jacobsson inser han snart att Sanna Widding inte kommer att bli det enda offret."


Jag har läst en av Mari Jungstedts böcker förut. Jag tyckte att den var bra men inte så mycket mer. En lättsmält deckare i raden av många andra ungefär. Lite åt det hållet kände jag att den här började. Eftersom jag inte har läst hela serien så hänger jag ju inte med i huvudpersonernas privatliv vilket säkert hade bidragit till ett annat djup i berättelsen. Men den här boken växte vartefter jag vände sida och blev mer spännande och fick fler komplicerade vinklingar. För varje mordfall blir spänningen starkare och funderingarna på vem mördaren går i fler cirklar och krumelurer i huvudet. Den här boken är helt klart mycket läsvärd och får mig att vilja läsa fler böcker i denna serie.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...