VIP-rummet av Jens Lapidus"Möt Teddy och Emelie, ett omaka radarpar med kass personkemi. 
Teddy har bestämt sig: han är färdig med brott efter åtta år på anstalt. Men han har inte en krona på fickan, Arbetsförmedlingen är ett skämt och han sover på sin syrras soffa. Läget blir akut när en indrivare hör av sig och kräver pengar. 
Emelie är påläggskalv på advokatfirman Leijon, en boutiquebyrå i Londonklass. Men en framgångsrik karriär känns avlägsen och extremt svåruppnåelig. 
Så ger en av byråns delägare henne ett oväntat uppdrag. Ett uppdrag som hon inser att hon varken kan eller får tacka nej till. Tillsammans med Teddy ska hon ta reda på vad som har hänt den försvunne Philip Schale: investerare och jättestekare med en meritförteckning som blir märkligare ju djupare de gräver. 
Emelie vill upp och Teddy vill bli av med sina skulder. Hon har valts för att hon är kompetent och plikttrogen, han har valts för att ... ja, varför? Uppdragsgivaren vet något om Teddy som ingen annan känner till. 
Och kidnapparnas tålamod rinner undan som sand i ett timglas." 

Ännu en gång har Jens Lapidus kommit ut med en riktig bladvändare. Spänningen byggs upp på flera plan i boken. Både spänningen kring kidnappningen och den mellan Emelie och Teddy. De är så totalt omaka med sina helt olika bakgrunder. Men de lyckas tillsammans få fallet att gå framåt tack vare just sina olikheter. Tempot är högt och jag läste snabbt vidare för att få gåtans lösning. VIP-rummet är bäst av Lapidus böcker hittills skulle jag vilja påstå.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...