Emma & Uno : visst var det kärlek av Märta Tikkanen

"När de träffas är Emma arton, mindre än ett år senare är Uno och hon gifta. Året är 1898. Hon är nitton när det första barnet föds. När det sjätte kommer är hon tjugofem, då bor de inte längre tillsammans men hon skriver kärleksfulla brev till honom.
Han är den store idealisten som ger sig av till Sverige och grundar folhögskolor. Hon är kvar i Finland och tar hand om den stora banrnaskaran. De skiljer sig när hon är trettiotre. Hon lever ensam i fyrtio år. Inte heller han gifter om sig.
Emma och Uno var Märta Tikkanens mormor och morfar. Varför gick det som det gick? Detta är en hennes berättelse om deras liv, en annorlunda och djupt fascinerande kärlekssaga."

Vissa böcker har en förmåga att stå i min hylla och gömma sig. Den här boken har gjort. Detta trots att jag när jag köpte den på Bokmässan 2010 ville åka direkt hem och läsa den. Jag fick mig en liten pratstund med Märta Tikkanen då jag köpte den. En fascinerande kvinna som jag vid två tidigare tillfällen varit och lyssnat på då hon "turnerat" runt i Sverige och talat.
När jag läste den här boken hörde jag hennes röst som om det vore en ljudbok. Det gjorde att boken kändes än mer autentisk. Det är ett stycke historia jag som läsare får ta del av. Berättad på ett mycket bra sätt. Jag kan verkligen rekommendera den här boken.
..........................................

1 kommentar:

  1. det var väl det året jag lyssnade på Märta Tikkanen när hon berättade om boken

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...