Grejen med verb av Sara Lövestam"Om verb vore medborgare, vilka skulle styra
landet? Varför är particip som lustiga krabbor och
vad är likheten mellan preteritumsystemet och
Stålmannen?
Detta är boken för dig som älskar grammatik 
eller vill lära dig att älska det. Använd den istället
för en skolbok för att lära dig om konjugationer
och tempus, ta fram den på en dejt när samtalsämnena
sinar eller ha den som bildande toalettlektyr.
En sak är säker. Det här är grammatik som du
aldrig har sett den förut."

Jag säger bara Sara Lövestam. Redan där är succén given. Jag älskar hennes böcker, hennes sätt att skriva. Dock är den här helt annorlunda mot hennes romaner. Det är inte min känsla för boken. Jag älskar den också. Kanske för att jag delar hennes kärlek till grammatik. Eller ja...hon tar det hela många steg längre än jag någonsin gått. Men tänk att skriva en hel bok om verb på ett underhållande sätt. Ett enkelt överskådligt sätt på samma gång. Hennes exempel får mig att förstå termer och användningsområden snabbare än någon annan någonsin fått. Tänk om jag hade fått ha henne som lärare i svenska. Inte för att jag på något vis har varit missnöjd med de jag har haft. Men Sara hade varit drömmen.
För alla er som gillar grammatik är den här boken ett "måste". Den är en njutning från pärm till pärm.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...