God natt min älskade av Inger Frimansson

"Vem är egentligen Justine Dalvik? Kvinnan i det smala, höga stenhuset vid Mälarens strand. Hon som vägrar sälja och tycks leva ett förmöget och oberoende liv. 
Och vad hände egentligen på den tragiska resan i den malaysiska djungeln? 
I Justines närhet tycks alltid skrämmande saker ske. 
Svaret finns kanske att söka i hennes barndom. Uppgörelsen med det förflutna slutar i katastrof."

Det här är en annorlunda bok i mitt tycke. Jag "fastnade" snabbt i den och läste och läste. Men jag kunde inte komma underfund med vad jag tyckte. Det kändes som jag inte tyckte om den. Men det insåg jag efter hand att så var inte fallet. Bara en bra bok kan krypa under skinnet på mig som denna gjorde. Den gav ett konstant obehag men ändå en önskan om att läsa mer så jag skulle få veta upplösningen på alla dessa märkliga händelser med frågetecken. Hmm... Undrar om den här recensionen kan locka någon att läsa boken? Men den var bra. Det var den i all sin obehaglighet.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...