Blot av Håkan Östlundh"En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig. Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.

Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset.
Men när det visar sig att den döde mannen inte är Arvid utan hans kusin, tar utredning en ny vändning. Och de misstänkta tycks försvinna spårlöst."


Vad är väl en sommar utan deckare? Mycket riktigt ingen sommar. Så därför tog jag med mig denna deckare ut i solskenet på balkongen med lite soft musik i öronen och ett glas isvatten som klirrade gott och svalkande. 
Jag har inte läst något av Håkan Östlundh förut. Men jag kan absolut tänka mig att göra det igen. Han gav mig vad jag ville i ha av en deckare. Spänning, intriger, härliga miljöer och inte ett alldeles självklart svar på vem som var mördaren/mördarna. Givetvis önskar jag att jag hade läst deckarserien i rätt ordning. Men med alla författare jag dyker på finns det ingen chans att alltid hamn i rätt ordning så jag valde att läsa Blot som den första av Östlundh trots att den är den fjärde i serien om kriminalpolisen Fredrik Broman.
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...