Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist

Bredvid sitt gamla föräldrahem på Österlen bor de båda bröderna Henning och Albert.  De lever ett stilla liv där vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på föräldrahemmet. Och så förstås några vändor till uthus och rapsfält...
Men plösligt blir det aktivitet borta vid barndomshemmet. Kommunen vill göra om det till behandlingshem för missbrukande kvinnor och när bröderna tar sig dit för att se vad som försigår blir de intervjuvade framför tv-kameror. Här uppstår ett missförstånd som förändra brödernas lugna liv radikalt samtidigt som rykten florerer om de märkliga rundlarna på rapsåkern i närheten. 

Ja, livet blir sig aldrig likt igen för många av de involverade (såsom brukligt) i Brunk Holmqvist feelgood roman. För ingen kan väl som hon med fantasi och mycket humor skildra människor som går i sina vanliga upptrampade spår och har svårt med nytt och förändring ändå kommer till insikt om livet och människors goda sidor.

Nu kan det bli konstigt att vara lite negativ men kan ju bero på att jag lyssnar. Stefan Sauk som dessutom är en av de bästa uppläsarna funkar inte här kanske. Jag saknade humorn från de tidigare böckerna (vilket jag inte tror beror på författaren men jag kan ha fel). Dessutom vill jag gärna ha några kapitel här i där, speciellt i lyssnarform även om Sauk här är duktig med en rejäl paus för att särskilja på stycken och meningar så saknades kapitel.
Men jag kanske får skylla mig själv som väljer att lyssna istället för att läsa, vad tror du?

1 kommentar:

  1. Jag läser just nu Potensgivarna av samma författare. Gillar verkligen hennes sätt att skriva.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...