Förlåt mig av Lesley Pearse

"Eva hittar sin mamma, Flora, livlös i familjens badkar. Hon har begått självmord. Men en olycka kommer sällan ensam och när Evas pappa Andrew avslöjar att han inte är hennes biologiske far, raseras Evas värld fullständigt. Mystiken tätnar och Eva söker sig bakåt i sin mammas dunkla fotspår, bland annat för att få veta vem hennes riktige pappa är. Samtidigt tycks någon vara beredd att gå till ytterligheter för att hon inte ska lyckas med detta."

Veckan innan sonens skolavslutning påbörjade jag den här boken och fick en flashback tillbaka till mina egna sommarlov. Solen sken och det enda jag ville göra var läsa, läsa, läsa... Den följde med mig från sovrummet till balkongen till soffan och till och med in på toaletten.  Eftersom jag hade tiden så sa det bara swisch och så var boken utläst. Då önskade jag att jag hade lagt ifrån mig den mer.
Trots bokens all tragik så älskade jag den. Jag försvann in i Evas liv och kunde verkligen känna med henne oavsett kärlek, sorg, glädje osv. Samtidigt ville jag stå vid sidan om och råda henne så hon inte skulle gå på fler törnar. Jag har läst böcker av Lesley Pearse förut och tyckt att de var bra. Men den här var speciellt bra. Eller så kom helt enkelt rätt bok i rätt hand vid rätt tillfälle. Men jag rekommenderar den varmt oavsett...
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...