Dödsstigen av Sara Blædel


"När kriminalinspektör Louise Rick efter tre veckors sjuk- skrivning återvänder till avdelningen för efterlysta personer dröjer det inte länge förrän hon kastas in i ett nytt fall. Det rör sig om en femtonårig pojke från Hvalsø som varit spårlöst försvunnen i två veckor. Ärendet tycks till en början tämligen okomplicerat, men när sökandet efter pojken leder till att man hittar liken efter tre unga kvinnor tar utredningen en ny och betydligt allvarligare vändning.

Hvalsø, där Louise själv växt upp, har sedan länge varit ett fäste för en kvardröjande asakult och mycket tyder nu på att någon har gjutit liv i den gamla trons blodiga ritualer, där unga kvinnor från traktens flickhem offrades för att blidka gudarna. Dödsstigen, vägen mellan flickhemmet och offerplatsen, är åter i bruk.

Vistelsen i hemtrakten ger också Louise en chans att gå till botten med vad som egentligen hände då hennes ungdomskärlek Klaus tog livet av sig för många år sedan. Hon har alltid utgått från att det var så det gick till, men i ljuset av de minnen som nu väcks till liv inom henne börjar en alternativ förklaring sakta ta form ..."


Hon har gjort det igen, Sara Blædel. Skrivit en fantastiskt spännande kriminalroman där slutet inte på något vis är givet. Med förvecklingar i både nutid och dåtid. Bitvis ruskigare är jag vill läsa nästan. Men jag ville heller inte lägga den ifrån mig. Ännu en "klistrad i handen"-bok på kort tid som jag har läst. 
Jag tycker om Blædels språk. Hon skriver på ett sätt som får mig att bara vilja läsa mer och mer av henne. Som tur är så har jag inte hunnit plöja alla åtta böckerna om Louise Rick. Men jag misstänker att jag har det innan sommaren är slut...
..........................................

1 kommentar:

  1. upptäckte själv Sara Blædel för inte så längesen, men hr lite svårt att backa bandet tillbaka och börja med de första böckerna men helt klart kommer jag läsa de följande :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...