Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo

"I fyra år har Johan varit hemligt kär i sin tjejkompis. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat, spelat intresserad när hon babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det inte längre. Han kommer att explodera! 

Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet på Katedralskolan i Växjö. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre. 
Tyvärr verkar Ester bara ha ögon för den där pinnen med gitarren. Han med hårdrocksfrisyr och slitna Converse. Adam. Ester får gåshud bara hon hör namnet. Hon förstår inte alls varför Johan tjurar så mycket den här hösten, livet är ju fantastiskt! I alla fall fram till den där halloweenfesten, när allt händer på samma gång ..."

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Ungdomsböcker är underskattade för oss s k vuxna. 
Lisa Bjärbo skriver så bra om tonårens starka förälskelser. Där kärleken är beständig men föremålen kan växla. Eller om det är själva kärleken som man ibland blir förälskad i. Jag förflyttas tillbaka till mina egna tonår med den här boken. Samtidigt är det nyttigt att påminnas om den tiden då jag själv har tonåringar i familjen nu. Kärlek, vänskap och tonår kan vara en ack så komplicerad tillvaro...
..........................................

3 kommentarer:

 1. Jag skrev också om den här ganska nyss :) Tyckte mycket bra om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du också tyckte om den Vargnatt 😃

   Radera
 2. kan bar hålla med dej vad gäller ungdomsböcker, den här hade ju dessutom en väldigt intressant titel ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...