Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av Alex Schulman

"Alex Schulmans bok med den säregna titeln Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött är en berättelse om att förändras och om att hitta kärleken. Alex beskriver i sin bok ett år, 12 månader, där allt ställs på ända och hela livet förändras. Det är en häftig berättelse om personlig utveckling och förändring, men framförallt är det en härlig kärlekshistoria ur det verkliga livet som inspirerar till att ta vara på livets tvära kast. ”Jag ska berätta om en lång rad på varandra följande händelser, några lyckliga, andra olyckliga, som kastade om min tillvaro på alla plan. Det är rättvist att säga att jag blev en ny människa. Det här är inte en historia från min barndom – det här är en historia från nuet. Den tar sin början den första augusti 2008 och den tar slut den första augusti 2009. Det här är historien som förändrade mitt liv.” En sommardag i juli 2008 separerar Alex Schulman från kvinnan han levt med i sex år. Med en resväska i vardera hand lämnar han förvirrad deras gemensamma lägenhet och beger sig ut på Stockholms gator. Han inser att han står inför en ny tillvaro, framför en ny sorts resa - han ser inte alls fram emot den. På dagen ett år efter separationen föds hans dotter Charlie på BB i Visby. Det här är den brokiga, underbara historien om allt som hände däremellan."  

Ibland när jag påbörjar en bok har jag alldeles för höga förväntningar. Besvikelsen som sprider sig vartefter jag då läser boken ger mig en fadd smak i munnen. Lika tråkigt som det är att bli besviken, lika härligt är det att bli glatt överraskad.
Jag minns inte ens om jag köpt den här boken själv eller om jag har fått den. Så av någon anledning "högg" jag den i hyllan häromveckan när jag kände för att läsa något. "Jag kan ju testa. Det är ju bara att lägga den i skänka-högen om den inte är bra." tänkte jag.
Så började jag läsa och blev snabbt väldigt förtjust i den. Alex Schulmans sätt att skriva tilltalar mig mycket. Han sätt att använda språket och det flytet han har i texten gör att jag bara vill läsa mer och mer. Den underbara kärlek han känner för sin Amanda och beskriver så vackert är ljuvlig. Lika smärtsamt känns hans bristande tro på sig själv.
Han bjuder så otroligt på sig själv och sitt känsloliv utan att det blir tramsigt. Jag måste helt enkelt skriva: Läs den!!!
..........................................

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...