Mamma, mormor och jag Kim Kärnfalk


Kim Kärnfalks bok ”Mamma, mormor och jag” kom ut 2008. Den är rak, utan krusiduler, lättläst och ger en helt annan bild av Kim Kärnfalk, än den massmedia basunerade ut under hennes tid som medlem i Friends. Jag brukar inte läsa självbiografier i någon större utsträckning. Har alltid tyckt att kändisar kan få ha sitt privatliv ifred. Så hur jag råkade få med mig denna bok från biblioteket och hem, är en gåta. Kanske var det för att jag förvånad dagen innan hade läst att Kim Kärnfalk kom ut som bisexuell 2004. För att vara helt ointresserad av Friends fick jag plötsligt fick en stor lust att läsa om henne och hennes liv. För varje sida växte det fram en bild av en ung kvinna som ville ha revanch, som skulle klara sig och bli någon. Kim är rak, hon säger det hon tycker men inom henne rasar det. Hon hamnar på psyket många gånger. Som en del av Bert Karlssons stall blir hon först utnyttjad, en naiv 20-åring som tacksamt spelar in en singel som hon inte tjänar ett öre på. Hon blir kär, är tillsammans med killar och tjejer. Hela tiden finns mormor där, Kims trygghet och den klippa som håller henne uppe. Mormor som tror på henne. Det är en berättelse om Friends dokusåpan, att vinna melodifestivalen och att vara någon. Men också en berättelse om tre genrationers kvinnor i Uddevalla. 

Det har gått många år sedan boken kom ut och förmodligen hade den givit mig mer om jag läst den då. För även om inte dokusåpan Friends var mitt intresse så fanns de där på löpsidor och reportage i tidningarna. Någonstans i mitt bakhuvud hörde jag en hel del och jag är glad att Kim fick sin chans att berätta sin historia så som den var för henne. 

Boken tycks vara slut på förlaget. 
..........................................
Länkar till: , , , , , , adlibris, bokus

4 kommentarer:

 1. Thank you for writing this review! I'm in the US and have wanted to read this book ever since it came out but I can't find a copy. I believe the publisher shut down, which is why the book is out of print. If anyone reads this and would be willing to sell me a copy of it please email me!

  SvaraRadera
 2. Moppet Pistachio
  I have put your request on our facebook group. Hope you'll get the book soon.

  https://www.facebook.com/groups/bokbloggen/

  SvaraRadera
 3. Moppet Pistachio, maybe you can try this: www.bokborsen.se
  I borowed my copy from the library.

  SvaraRadera
 4. Det var ju ett toppenförslag Ann-Charlotte, där fanns ju flera

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...