Jag njuter så länge jag varar av Erik Ståhl

" “Älskade tolvåriga jag, helst av allt skulle mitt tjugofemåriga jag vilja stå med dagens vishet där vid din sida och stolt titta på när du, gång på gång, fick små cancersjuka barn att le och skratta. Hur du offrade varenda cell av dig själv för att se andra må bättre, även om du fysiskt fick slita desto mer. Mitt tjugofemåriga jag vet hur du har kämpat för att glädja, uppmuntra och stötta människor längs din väg. Den ständiga jakten på intensiv glädje i livets slutskede. Mitt tjugofemåriga jag skulle stolt vilja krama dig varje gång du hållit något annat barns kräkpåse och klappat med din hand på cytostatikamärglade kroppar.”
Jag föddes med Wiskott Aldrich Syndrome. En ärftlig, ovanlig och dödlig immunbristsjukdom som bara drabbar pojkar. Jag vårdades på det enda ställe där man hade en gnutta kunskap om en sådan typ av sjukdom– en avdelning för barn med cancer, trots att det inte var cancer jag led av.
Men det här är inte så mycket en berättelse om en svår sjukdom. Det är mer en berättelse livet blev fullt av just liv. En historia om hur man tar sig igenom livets mörkaste partier och hur man lär sig att vända sina brister till fördelar. Genom mina ord får du ta del av en värld kantad av tvivelaktiga läkarbeslut, starka familjeband och död. Med ett ärligt och förhoppningsvis berörande språk försöker jag berätta om uppslitande episoder ur sin uppväxt, men låter dig också möta de människor som funnits där och ingett hopp och trygghet."
Jag "ramlade över" Erik Ståhls hemsida en dag för c:a ett halvår sedan. Från den dagen har jag följt honom via Facebook och Instagram. Hans bok köpte jag direkt. Av olika orsaker blev det inte av att läsa den direkt jag fick hem den. Men när jag väl började kunde jag inte sluta. Jag, och säkert många med mig, har så mycket att lära av honom. Den positiva energi och livsglädje han förmedlar är otrolig. 
Det var många tårar som föll emellanåt också. Men det fantastiska är hur Erik inte fastnar i det som för många skulle vara ett otroligt deprimerande och begränsat liv. Han tar vara på livet och inspirerar så många andra att göra detsamma. Det som gör allt så äkta är att han inte sticker under stol med hur många jobbiga dagar han haft och har. Men det är inte dem han lever genom och med. 
En sak som står högt på min "Bucket list" är att gå på minst en av hans föreläsningar. Om han kan förmedla så mycket livsglädje i bokform så kan jag bara ana vad han kan göra på en föreläsning.
..........................................

2 kommentarer:

  1. Känns som blandade känslor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. YKW: Ja det var många känslor som dök upp men det positiva budskapet är det starkaste.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...