Du behöver inte vara perfekt för att vara alldeles underbar av Emma Karlsson

"En bok om konsten att LEVA fullt ut och ta sig tid att hänföras mitt i vardagen.

Coachen, föreläsaren och konstnären Emma Karlsson har sammansatt en härlig må-bra-bok fylld av tankar, erfarenheter, minnen, blogginlägg och livsfunderingar. En bok att bli glad av och att ha som en inspiration i vardagen. En påminnelse om att livet är helt fantastiskt mitt i all vardaglig matlagning, mail, koder, sista betalningsdatum, bantningsmetoder och pensionssparanden.

-Låt inte livet köra om dig på raksträckan medan du sysselsätter dig med att leta efter den så kallade lyckan. Lyckan är här - lyckan är du och du ÄR underbar, precis som du är.

Med kärlek
/Emma"

Det här är en bok som bidrar till personlig utveckling. Ibland kan den typen av böcker kännas krävande att läsa tycker jag. Så är INTE fallet med denna. Mycket kloka tankar hittar jag i den. En del nya och andra som jag tänkt eller läst förut men ändå mår bra av att bli påmind om. Att jag har haft förmånen att få träffa Emma Karlsson en gång gör inte boken sämre. För den energin som hon utstrålade under det mötet har etsat sig fast i mitt minne och jag kände den under tiden jag läste boken.
Av någon anledning hamnade den här boken i min "läsa färdigt någon gång"-hög och där blev den liggande ett bra tag. Men jag fann meningen med det. För mellan första och andra gången jag läste den har jag lyssnat på Emmas podcast som hon har ihop med sin härliga dotter Josefine. Viktigt på riktigt heter den och du finner den här. De är två härliga dalkullor, som visserligen bor i Göteborg. Men i och med att jag hört dem så kom jag plötsligt på mig själv att jag läste boken på dalmål. Jag skulle inte kunna prata dalmål. Men det kom klockrent och flytande under läsningen.
Det som gör den här boken så mycket lättsammare men ändå väldigt lärorik är nog att den inte alls är pretentiös utan väldigt mänsklig och kravlös. Jag har svårt att beskriva den mer än med att den är mycket, mycket läsvärd. En bok att unna sig som godis för själen. Varför inte byta ut fredagsmysgodispåsen mot den här boken? Eller ännu bättre köpa en fredagsmysgodispåsen att ha under tiden du läser den ;-)
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...