Återvändaren av Dan Buthler & Dag Öhrlund

"Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat.
Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i.
Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.
Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.
Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr.
Och att det är kommissarie Colts fel.
Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris."

Nu har jag plöjt ännu en av Buthler & Öhrlunds böcker om den vidrige Christopher Silfverbielke. Vad är det som gör att vidriga människor fascinerar kan jag inte låta bli att undra. Hur kan man skriva om dessa? Å hur kan man fastna så för en bok med så mycket hemskheter i? Det virvlar av frågor i mitt huvud. Jag trodde att den här boken verkligen skulle sätta stopp för herr Sifverbielkes vidare irrfärder. Men jag är inte så säker på att så är fallet..,
..........................................


2 kommentarer:

  1. Jag har så himla svårt för porträtteringen av kvinnor i dessa böcker. De är antingen prostituerade, sexobjekt, hustrur och så finns det en mamma om jag inte missminner mig. Hade jag kunnat bortse från det i dessa böcker så hade de nog kunnat gå hem hos mig också.

    SvaraRadera
  2. Kul! Jag har precis läst ut den här, men jag verkar inte ha gillat den lika mycket som du :) För min del är det nog slut för Silfverbielke, men det finns redan en fortsättning.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...