Tisdagskvinnorna Monika Peetz”Tisdagskvinnorna” en titel som låter som en dröm av något spännande, vackert och mystiskt. Jag möts av fem kvinnor, så olika att jag förundras över att de överhuvudtaget blir vänner. Där finns, ett hyperkänsligt drama Queen, en brottmålsadvokat, en hängiven mamma, en designer som ständigt är förälskad och lyxälskande apotekshustru. De möts genom en kurs i franska, med tiden blir det allt färre lektioner och de fem kvinnorna möts på en restaurang varje tisdag för att äta middag. Så kommer den dag då mannen till en av de fem dör. Efter sig lämnar han en dagbok som han skrivit på sin Pilgrimsvandring. Efter viss tvekan bestämmer de sig för att följa med Judith för att fullfölja den pilgrimsfärd som hennes make inte fullföljde. Vandringen kommer att sätta deras vänskap på hårda prov. De vandrar i spåren av en man och hans dagbok, på resans gång sätts deras vänskap på prov. För varje steg de tar uppdagas en hemlighet som ställer allas liv på ända.

Jag skrattade första sidorna, sedan föll det mesta. Jag fick inget grepp om dessa kvinnor. Jag tror författaren tagit sig över huvudet när hon lät fem personer spela huvudrollen i det drama som känns väldigt ytligt. Visst skrattade jag till, men satt skrattet i halsen. De scener som utspelar sig längs deras pilgrimsfärd känns som om jag läst för tusende gången. Trots det ville jag veta hur det skulle gå. Slutet var inte förväntat och överraskade mig. Den här boken talade inte till mig. Den fick mig inte att vilja sträckläsa. Jag hade gärna sett att jag fått en mer ingående beskrivning av kvinnorna, om deras liv och pilgrimsfärden kunde ha fått ett helt annat slut tycker jag.

Om boken inte tilltalade mig så finns det säkert flera där ute som skulle gilla den. Den är en bestseller i flera länder. Nu råkade den bara inte vara riktigt min typ av bok och kanske föll det lite på att jag inte sträckläste, jag tappade bort mig flera gånger och blandade ihop karaktärerna. Läs den gärna och jag skulle bli glad om jag fick veta vad just DU tyckte.

Ps. För en gångs skull finns boken att köpa. Den är ny. 


 
..........................................

2 kommentarer:

  1. Blir faktiskt lite nyfiken... din recension fick mig att tänka på en annan bok om kvinnor och vänskap och att ge sig ut på äventyr "Sonjas sista vilja..." så kanske jag prövar denna en dag ;)

    SvaraRadera
  2. Marlene, jag fick den som recensionsex och det är jag glad för. Jag hade inte betalat de 199 kr som Bokus vill ha för den. Men visst är den småmysig, jag skulle bara velat ha lite mer "kött" på karaktärerna. Kanske läste jag boken på fel vis, jag vet inte. Den är ett mellanting mellan Harlequine och feel good. Den känns helt enkelt inte färdig skriven.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...