Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

"Pianostämmaren är den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade deckartrilogi om Walter Gröhn och Jonna de Brugge. En femtonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma utanför Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett spåret han vill att polisen ska hitta. Snart kastas Walter Gröhn och hans grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig det allra mest fundamentala saknas för att lösa kunna mordet. Nämligen ett motiv. Allt eftersom utredningen pågår och polisen tränger djupare in i den värld flickan levde i, börjar ett kaotiskt mönster av återvändsgränder framträda. Snart förvandlas jakten på mördaren till en mardröm i vaket tillstånd för Walter och hans grupp. Är allt bara en surrealistisk dimma av lögner där inget är som det ser ut att vara?"

   För att göra det lätt för mig själv ska jag börja med det negativa med denna bok. Den tog slut alldeles för fort! Här har jag gått och väntat på att Stefan Tegenfalk ska komma ut med ny bok efter den trilogi som jag läste och älskade. Att det blev en fristående fortsättning på den trilogin gjorde mig extra glad. Så fick jag möta "gamla vänner" som Walter Gröhn och Jonna de Brugge och det kändes toppen. Det här omaka arbetsparet travar på som de arbetshästar de är. Men när de stöter på hinder har de en härlig förmåga att stegra sig som vildhästar. Jag hoppas att de aldrig låter sig tämjas helt.
   Det är en spännande utredning jag som läsare får följa. Upplösningen är långt ifrån klar från början. Det gillar jag. Tegenfalk har en förmåga att gå in i äknslan hos individer av olika typer, ålder och samhällsklasser. Hans bkaraktärer känns mycket levande och jag har inga problem med att "måla upp" miljöerna han beskriver.
   Nu är det bara att vänta på att nästa bok av denna favoritförfattare ska komma ut :-)
..........................................
Länkar till: , , , , , , adlibris, bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...