Bara du finns av Jenny Holmberg

"I tio år har Anna flytt. Gång på gång har hon ryckt upp Benjamin och sett honom krympa litegrann, han som borde vara i det stora växandets ålder. Det dåliga samvetet värker, hon måste ge honom rötter och trygghet, hon måste ta honom hem. Hemstaden har förändrats, fått nytt ljus och fyllts av nya människor. Men varje gång de går runt ett hörn riskerar de att mötas av det gamla mörkret.

Nike sover på parkbänkar och, de bra nätterna, på soffan hos någon kompis. Men så börjar det sista högstadieåret och plötsligt står en ny ung lärarinna framför dem. Nike vet genast att någonting har förändrats och medan hösten blir tätare omkring dem växer någonting i Nike. Han undrar om det är det som andra kallar för hopp.
Landsförvisad kämpar Olle med att leva det liv han var ämnad för. Men han bär alltid misslyckandet alldeles under ytan, livrädd för att det ska synas. Han håller sig krampaktigt i sin Evelyn och tänker att hon ska rädda honom, men mörkret i honom och längtan efter att få vända hem kan inte ens hon rå på."


Bara du finns är en lättläst bok med tungt innehåll. Men trots det tragiska är det en bok som jag tycker mycket om. En riktig bladvändare. Jag ville hela tiden veta vad som väntade på nästa uppslag. Det här är en författare jag vill läsa mer av. Jag hoppas verkligen att Jenny Holmberg tänker ge ut fler böcker. Hon kan konsten att få tragik, död och kärlek i en vild blandning att bli en mycket bra historia som är svår att lägga ifrån sig...
..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...