Ängeln på Malmskillnadsgatan av Elise Lindqvist, Antima Linjer

"TV-dokumentären Ängeln på Malmskillnadsgatan väckte en enorm uppmärksamhet. Elise Lindqvists livsberättelse i P1 Sommar likaså.
I S:ta Clara kyrka och bland de prostituerade kvinnorna och flickorna på Malmskillnadsgatan är hon en välkänd gestalt sedan länge. Mamma Elise kallas hon, morsan, hon som alltid har en kram och en stund att lyssna, hon som delar ut handledsvärmare och bindor och MP3-spelare med något bra på.
Varför hon gör det? För att hon vet hur svårt det kan vara att leva. Och för att hon vill dela med sig av den kärlek som hon själv har fått.
Hon var 59 år när hon helt oväntat mötte Gud. Sexuella övergrepp, prostitution och missbruk under åren innan dess har satt sina spår och gör nu att hon bättre än de flesta kan förstå Stockholms utsatta och vara den mamma de ofta saknar. "

Tack till Libris för att jag fick ta del av denna bok! Tänk att en människa som upplevt så mycket mörker och ondska i sitt liv kan vända det och ge ljus och värme vidare. Jag förstår verkligen varför Elise kallas både ängeln, mamma Elise och morsan. I ur och skur går hon ut till kvinnorna/flickorna på Malmskillnadsgatan för att finnas för dem och underlätta deras liv på det sätt hon kan. En mycket läsvärd bok!
..........................................

2 kommentarer:

  1. En bok som jag hade tänkt läsa, men det har inte blivit av.

    SvaraRadera
  2. Ann-Charlotte: Recensionsexemplar från Libris ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...