Kaninhjärta av Christin Ljungqvist

"Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börja och den andra slutar. De ser sig båda som den starka, den som bär den andra, den som har ansvaret. Sedan de var små har de sett sånt som inte andra ser, känt sånt som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.
Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppen själv närmar sig Mary och Anne ett svar.
De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande skilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd att Mary ska ta livet av sig."

Ännu en av böckerna som jag roffade åt mig bland alla böcker på dito.ses höstrea. Den väckte min nyfikenhet när jag läste om den. Christin Ljungqvist har ett sätt att skriva som går rakt in i mina känslor. Det kändes verkligen som jag hade ett kaninhjärta som pickade när jag följde tvillingarnas dagar under sommaren som ska förändra allt...

..........................................

4 kommentarer:

 1. Denna är en stor favorit hos mig, även uppföljaren Fågelbarn är grymt bra! :)

  SvaraRadera
 2. Carro: Den uppföljaren måste jag leta upp :-)

  SvaraRadera
 3. Känns som om jag både måste hitta denna och uppföljaren ;)

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag att du ska Marlene :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...