Hur kär får man bli? av Katarina Von Bredow

"Om inte om vore, tänkte jag. Om inte om vore skulle jag bli kär i Adam. Hur kär som helst. Blossande vanvettigt gnisterkär. Ursinnigt sprängförälskad. Men nu var ju om. Och bara själva tanken på att bli kär i Adam var totalförbuden, straffbar, ohygglig och fruktansvärd. Ändå tänkte jag den. Ändå fladdrade kolibrin där inne. Trots att om var."

Jag ser med förvåning att jag inte har recenserat en enda bok av Katarina Von Bredow här i bloggen. Hur har jag kunnat missa det? Från det att jag första gången fick en av hennes böcker i min hand så har jag känt att hon är en konstnär när det gäller att skriva om kärlek. Ung, gammal, udda, förbjuden, vild kärlek.
Det är inga Harlequin-böcker. Det är böcker om äkta kärlek och andra livspusselbitar. När jag får en av hennes böcker i handen som inbunden, pocket eller som den här gången som e-bok så får jag samma känsla. Boken är skriven för hand i en mycket anteckningsbok med en vacker penna som raspar mot det handgjorda pappret som anteckningsboken består av. Det ger innehållet en skörhet mitt i sin styrka.
I Hur kär får man bli? är det tonårskärlek och vänskap som  står längst fram på scenen. Men i kulisserna väntar vuxenkärlek, frånvarande föräldrar och mobbing och väntar på sin tur att få ta plats på scenen. Som alltid när jag har läst en av Katarina Von Bredows böcker är jag mycket berörd efteråt.

..........................................

4 kommentarer:

 1. Vet du vad Gisan, Katarina Von Bredow har jag aldrig hört talas om för, tror jag om du inte recenserat henne tidigare. Vågar jag lägga den till läslistan? Den enorma som jag nog aldrig kommer igenom. Härligt att se dig tillbaka Gisan.

  SvaraRadera
 2. Ann-Charlotte: Nej, som jag skrev i inlägget ;-) så har jag tydligen missat att recensera denna underbara författare.
  Men jag har för mig att du och jag stod och tittade på hennes böcker i källaren på Drottninggatans bok & bild en gång... Har du vägarna förbi där så kanske de har henne kvar därnere :-)

  SvaraRadera
 3. Låter som än underbar bok, och underbart är det även att se dig här igen Gisan <3

  SvaraRadera
 4. Marlene: Tack! Skönt att slippa behöva be andra göra mitt jobb ;-) <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...