Vanmakt av Thomas Erikson

"Ett spädbarn försvinner från en engelsk diplomatfamilj bara för att några timmar senare dyka upp på den engelska ambassaden. Några dagar senare försvinner pojken på nytt, liksom familjens barnflicka, och efter en tid också familjens tonårsdotter... Någon kidnappar systematiskt familjemedlemmarna för att sedan återlämna dem. Någon som är ute för att demonstrera sin makt. Någon som inte skyr några medel.

Pappan, diplomaten William Smythe, är vanligtvis en rationell och behärskad person men nu när hans logiska värld hamnar i gungning hotar hans tillvaro att rämna fullständigt.


Polisen har inga spår. När beteendevetaren Alex King blir indragen i den dramatiska händelseutvecklingen, ställs han inför en rad svåra frågor. Vem är kapabel att genomföra denna djävulska plan? Och varför? Och vad händer om han inte kan hjälpa familjen?


Nu är jag riktigt uppretad. Både på Thomas Erikson och mig själv. När man skriver så bra böcker som Thomas Erikson borde man ha som skyldighet att ha en serie-svit på en 12-15 böcker för oss läsare att hugga tag i. Samtidigt får jag skylla mig själv att jag inte drog ut på det goda och avvaktade med del tre som är denna Vanmakt. Men det gick bara inte. Jag var tvungen att få fortsätta läsa om Alex King, Nina Mander och Gabriel Hellmark.

Alex Kings sätt att analysera personer fascinerar mig. Det ger böckerna ett djup som jag gillar. Alex och Ninas förhållande, om de har något kvar att jobba på, är också intressant. Lägg till detta en god portion spänning och tankeväckande gåtor i handlingen så har du fått en bok med full pott. Tack och lov har Thomas Erikson utlovat fler böcker i den här serien. Tur för honom säger jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...