Stryparen av Jonas Moström

"Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuren i pannan ? Ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.

Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren.

Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?


Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan Stryparen slår till igen?"


Jag blev så glad när jag hittade den här boken när jag letade billiga e-pocket på dito.se. Avverkar just nu bok efter bok och försöker hålla nere budgeten. Jonas Moström är en favorit så därför kändes den här som ett bra köp. Där fick jag helt rätt.

Kriminalkommissarie Johan Axberg och Erik Jensen har aldrig gjort mig besviken förut och gjorde det inte nu heller. Eller ja, jag kan ju bli besviken på hur de hanterar sina familjer och kärlekar. Det finns stunder i den här boken då jag skulle vilja tala dem "tillrätta" och få dem att tänka och välja rätt. Men det är alltid lätt att vara klok åt andra.
Själva mordgåtan i boken är en mycket spännande sådan. Spekulationerna om vem mördaren är skiftar hela tiden. Vissa stunder är jag övertygad om att det är ju Hon, för att en stund senare vara övertygad om att det är Han.
Att de alla är instängda på sjukhuset skapar en klaustrofobisk känsla som gör att sidorna bläddras fortare och fortare för att komma mot slutet och slippa isoleringen på sjukhuset. Samtidigt infinner sig en tomhet som så ofta då en bra bok tar slut.
Nu ska jag nog hasta vidare till nästa del i denna serie :-)

1 kommentar:

  1. Efter att jag hade läst Evig eld så tänkte jag att jag skulle avsluta serien där för jag är helt enkelt inte jätteförtjust i den här böckerna. Av någon outgrundlig anledning köpte jag ändå Stryparen i somras. Det är ju vissa antydningar i de tidiga böckerna som jag är ganska så nyfiken på om de ska redas ut :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...