Pojken i resväskan av Agnete Friis & Lene Kaaberböl

"I resväskan låg en pojke. En naken, ljushårig pojke, liten och mager, knappast mer än tre år gammal? Hans ögon var slutna, och hans hud lyste blekvit i skenet från lysrören. Det var först när hon såg hans läppar skiljas åt, helt lätt, som det gick upp för henne att han levde.

Nina Borg är sjuksköterska och har svårt att värja sig mot allt det lidande hon möter i sitt arbete med flyktingar för Röda Korset. När en väninna oväntat hör av sig och ber om hjälp att hämta en väska på Köpenhamns Centralstation, finner Nina något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och neddrogad - men lyckligtvis vid liv.

Hon bestämmer sig för att på egen hand ta reda på vem pojken är och varifrån han kommer. Det visar sig vara ett livsfarligt beslut, som sätter hela hennes tillvaro på spel."

Deckare, deckare, deckare. Bokvärlden svämmar över av deckare och likaså gör min läslustan. Både när det gäller lästa och olästa böcker. Jag har inte kommit på varför de lockar mig, och många andra läsare så mycket. Får vi inte nog av elände genom nyheter och andra media?! Eller är det känslan av att veta att det är påhittat och förhoppningsvis kan leda till bra slut som lockar. Som sagt, jag vet inte varför de lockar så.

Deckarparet Friis & Kaaberböl är nya för mig. Jag blev nyfiken på boken då jag letade något nytt att läsa bland e-böckerna hos dito.se
Handlingen högg tag i mig snabbt och det var ett flyt i språket som tilltalar mig. Jag bläddrade snabbt fram sida efter sida för att få se vad som låg bakom något så hemskt som att droga ned en liten pojke och lägga honom i en resväska. Hur hänger en mamma i Litauen ihop med en privatsköterska i Danmark? Ska Nina Borgs behov av att rädda världen knäcka hennes äktenskap? Hur kan Nina få tag i en tolk utan att kontakta polisen och tala om vad hon funnit i resväskan? Många frågor dyker upp under handlingens gång och vävs till slut samman på ett spännande sätt. Samtidigt avslutas boken med något som gör att en fråga väcks till liv igen...

..........................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...