Märkta för livet av Emelie Schepp

"En sommardag 1986 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Tjugosex år senare får Jana som framgångsrik åklagare uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlen, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarie  Henrik Levin och kriminalinspektör  Mia Bolander inleder hon ett intensivt arbete med att lösa fallet.


Senare hittar man ännu ett lik. Denna gång är det ett barn. Allt tar en oväntad vändning när det visar sig att spåren leder mot den döde pojken. Och ju mer Jana gräver i hans bakgrund  desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en mörkare och blodigare historia än hon någonsin kunnat föreställa sig."


Ännu ett nytt napp i det stora deckarförfattarhavet. Ett helt obekant namn som dök upp när jag letade på dito.se efter en ny e-bok. Jag gjorde en chansning som jag inte ångrar.

Märkta för livet är en både spännande, skrämmande och fascinerande bok. Den var mycket lätt att komma in i och spänningen växte och fanns med ända till sista sidan. Jag läste med glädje att det här är första boken om Jana Berzelius. Med andra ord kan jag se fram emot fler härliga läsupplevelser om denna komplicerade kvinna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...