Illdåd av Thomas Erikson

"Under en efterfest på lucianatten blir Sara Leijon brutalt våldtagen av fyra män. Chockad och skadad tar hon sig till polishuset och gör sin anmälan. Fallet tycks glasklart, alla bevisen finns där, på Saras kropp och i hennes berättelse. Men när det gäller en våldtäktsrättegång är ingenting enkelt. När Sara lyckades ta sig ur lägenheten den där ödesdigra natten trodde hon att hon hade överlevt det värsta, men det visar sig snart bara vara början.

Kriminalinspektör Nina Mander vet vad Sara ger sig in på när hon anmäler männen, hon vet att Sara har alla odds emot sig och i ett försök att hjälpa henne kallar Nina in beteendevetaren Alex King. Kanske kan han stötta och lotsa Sara genom den extrema påfrestningen. Alex tar sig an uppdraget, men vad han inte räknar med är hur starkt situationen kommer att påverka honom. Rättegången river upp fula sår ur det förflutna och för sent inser Alex att han tagit sig vatten över huvudet."


Det här andra delen om kriminalinspektör Nina Mander och beteendevetaren Alex King. Jag kastade mig över den direkt efter första boken som var så bra. På två dygn var den utläst. Det var med vild frenesi jag bläddrade mig fram genom denna hemska historia. Jag ville så gärna se att rättvisan segrade även om jag insåg redan från början att Sara för alltid skulle vara skadad av våldtäkten på flera plan. Den kändes skrämmande aktuell efter medias rapportering om hovrättens friande dom av killarna som blivit dömda för gruppvåldtäkt i tingsrätten.

Det är både spännande och tragiskt att få ta del av Alexs förflutna så man får lite mer förklaring till hur han blivit den person han är. Jag fortsätter fascineras av han sätt att arbeta med beteendevetenskapen i den här boken. Den hjälper Sara flera gånger under rättegången...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...